Blog

Poznáváme Valašsko

Objevte krásy VALAŠSKA a hrajte o ceny! Medvěd Jura se opět toulal po Valašsku a vybral dvacet míst, kde uložil razítka. Pojďte společně po jeho stopách na krásná a zajímavá místa Valašska, užijte si zábavu v přírodě a zkuste štěstí ve finálním slosování. Více informací najdete ZDE
Číst více

Mikulášské odpoledne 2023

V letošním roce jsme se rozhodli opět umožnit našim nejmenším setkání s Mikulášem a jeho družinou. A jak to všechno bude probíhat? Setkání se uskuteční venku ve dvoře penzionu (v nadstřešené pergole). Kdy? V neděli 4. 12. 2023 v čase...
Číst více

Podzim v Penzionu Na Fojtství

Valašské kopce se pomalu začínají převlékat do podzimních barev. Přijeďte objevovat jejich krásy. K pobytům na dvě a více nocí Vám v měsících říjen - listopad přidáme lahev dobrého vína. Ať Vám pobyt u nás chutná...:-)...
Číst více

Tip na dárek...POUKAZ NA UBYTOVÁNÍ

Nemáte ještě dárek? Máme pro Vás tajný tip :-) Dárkovým poukazem na pobyt v našem penzionu určitě potěšíte! A my se poté budeme snažit potěšit Vámi obdarované. Snad bude rok 2021 více přát odpočinku a dovolenkování...to si asi všichni ze srdce přejeme. Dárkový poukaz si můžete vyzvednout osobně nebo Vám jej zašleme poštou. Lze jej…
Číst více

Velikonoční pečení s lepkem i bez něj

Zítra bude Zelený čtvrtek. Věřící si v tento den připomínají poslední večeři Páně s hořkými zelenými bylinami, při níž se ustavuje tajemství eucharistie. Také Ježíšovu modlitbu v zelené zahradě Getsemanské a jeho zajetí. Na jídelníček bychom měli zařadit něco zeleného. Upéct si můžeme "Jidáše", pečivo z kynutého těsta tvarované nejčastěji do podoby oprátky upomínající na Jidášovu zradu a…
Číst více

VIRTUÁLNĚ - Rožnovská kraslice a výšivka

Dobrý den, dnes je Škaredá středa - v tento den se namá nikdo mračit. Pro poveselení Vám přinášíme odkaz na výstavu kaslic a výšivky naší oblasti...alespoň takto. Jsme hrdí na práci našich předků a velice si vážíme těch, kdo tyto tradiční techniky...
Číst více

Jaro a bylinky - II (Kopřiva a jitrocel)

Kopřiva dvoudomá

Ty malé pichlavé lístečky patří mezi první, které každý rok uvidíte. Možná i proto je naši předci přidávali do jarních jídel, z nichž do dnešních dnů zůstaly jen kopřivový špenát a jarní nádivka. Kopřivu ne...
Číst více